Primos Padel

Over ons

Over Primos Padel

Buiten, binnen of een mooie combi? Bij Primos Sports is het allemaal mogelijk. Vanaf 1 juni 2023 beschikken wij over 7 prachtige indoor padelbanen. Bij Primos Sports werken we met memberships. Bij ons kan je onbeperkt spelen tegen een vast bedrag in de maand. Hierin zijn wij uniek in Nederland. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan snel onze memberships en join the club!

Wat is padel?

Padel (Spaans: pádel) is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld.

 

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelclub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie. De wereldpadelbond is de FIP, Federación Internacional de Pádel.